Connect with us

LAJME

10 burra më të pasur të Amerikës

Published

on

Njerëzit më të pasur në Amerikë kanë një shumë të përbashkët të habitshme.

Për ata që nuk kanë shumë njohuri, të gjithë këta janë burra që kryesisht punojnë në botën e teknologjisë dhe pothuajse të gjithë prej tyre i fituan pasuritë duke i krijuar kompanitë personale dhe duke e mbajtur mirë pronësinë derisa kërcenin drejt suksesit, përfshirë këtu Microsoft dhe Facebook.

Në fakt, shtatë nga 10 burra më të pasur në Amerikë janë po ashtu në mesin e 10 njerëzve më të pasur në botë.

Këta miliarderë amerikanë kanë edhe disa gjëra të përbashkëta: Themeluesi i Microsoft – Bill Gates, ai i Facebook – Mark Zuckerberg dhe themeluesi i Oracle – Larry Ellison, i kanë braktisur studimet në kolegj.

Jeff Bezos, Larry Page dhe Sergey Brin, i kanë ndjekur mësimet në shkollat e Montessorit, aty ku fëmijët inkurajohen të mendojnë në mënyrë të pavarur dhe kreative, në vend të ndjekjes së rregullave tradicionale.

Po ashtu, duket që miliarderëve i pëlqejnë edhe shtëpitë në Hawaii.

 

  1. Jeff Bezos

53-vjeçar

Kompania: Amazon.com

Pasuria: 109.9 miliardë dollarë

Amazon CEO Jeff Bezos arrives for the premiere of "The Post" on Dec. 14, 2017, in Washington, D.C.

 

  1. Bill Gates

62-vjeçar

Kompania: Microsoft

Pasuria: 93.3 miliardë dollarë

Bill Gates at the Gates Foundation Inaugural Goalkeepers event on Sept. 20, 2017 in New York City.

 

  1. Warren Buffet

87-vjeçar

Kompania: Oracle of Omaha

Pasuria: 87.2 miliardë dollarë

Warren Buffett, chairman and CEO of Berkshire Hathaway, smiles during a Bloomberg interview in New York on Wednesday, April 23, 2014. Chris Goodney

 

  1. Mark Zuckerberg

33-vjeçar

Kompania: Facebook

Pasuria: 77.5 miliardë dollarë

Co-Founder, Chairman and CEO of Facebook Mark Zuckerberg speaks during his keynote at the 2014 Mobile World Congress in Barcelona, Spain.

 

  1. Larry Page

44-vjeçar

Kompania: ishte bashkëthemelues i Google, ndërsa tani është themelues i kompanisë Alphabet.

Pasuria: 54.9 miliardë dollarë.

Co-Founder of Google and CEO of Alphabet, Larry Page attends the 2017 Breakthrough Prize at NASA Ames Research Center

 

  1. Larry Ellison

73-vjeçar

Kompania: Oracle

Pasuria: 54.7 miliardë dollarë.

Oracle CEO Larry Ellison speaks during an event at the company's headquarters in Redwood City, Calif. in 2014

 

  1. Sergey Brin

44-vjeçar

Kompania: Google

Pasuria: 53.3 miliardë dollarë.

Sergey Brin attends the 5th Annual Breakthrough Prize Ceremony at NASA Ames Research Center on Dec. 4, 2016 in Mountain View, Calif.

 

     8-9. Charles & David Koch

82 dhe 77-vjeçarë

Kompania: Koch Industries

Pasuria: 48.6 miliardë dollarë.

David H. Koch (L); Charles Koch (R)

 

  1. Rob Walton

73-vjeçar

Kompania: Walmart

Pasuria: 47.9 miliardë dollarë.

Rob Walton, chairman of Walmart Stores' board, speaks during the company's annual shareholder meeting in Fayetteville, Ark., June 4, 2004

REKLAMË

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com