Connect with us

LAJME

Gratë drejtojnë kompani të vogla në Maqedoni, në të mëdhatë dominojnë burrat

Published

on

Tridhjetë e tre për qind të ndërmarrjeve në Maqedoni i udhëheqin gratë, përqindja e grave në bordet drejtuese është e vogël, ndërsa gjithashtu, i vogël është edhe përfaqësimi i grave në funksionet e drejtorëve në ndërmarrje.

Të dhënat nga Regjistri Qendror i Maqedonisë, tregojnë se numri i grave sipërmarrëse në Maqedoni arrin rreth 33 për qind nga numri i përgjithshëm i ndërmarrjeve të regjistruara, pastaj grate janë pronare e të paktën 51 për qind të ndërmarrjeve dhe janë drejtuese të tyre.

Ndërsa prej 102 ndërmarrjeve që paraqiten në bursën e Maqedonisë, vetëm në katër prej tyre janë në pozitat e larta udhëheqëse.

REKLAMË

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com