Connect with us

KOSOVË

Diplomacia kosovare, në defanzivë

Published

on

Përderisa diplomacia serbe po vazhdon të lobojë te shtetet e ndryshme nëpër botë që t’i tërheqin njohjet e tyre ndaj Kosovës, diplomacia kosovare ka mbetur në defanzivë, duke mos arritur t’i ruajë raportet me vendet që tashmë kanë njohur Kosovën dhe duke mos bërë përpjekje për njohje të reja

Përderisa diplomacia serbe po vazhdon të lobojë te shtetet e ndryshme nëpër botë që t’i tërheqin njohjet e tyre ndaj Kosovës, diplomacia kosovare ka mbetur në defanzivë, duke mos arritur t’i ruajë raportet me vendet që tashmë kanë njohur Kosovën dhe duke mos bërë përpjekje për njohje të reja.

Para pak ditësh ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq, ka njoftuar se Burundi e ka tërhequr njohjen ndaj Kosovës, megjithatë nga MPJ-ja në Kosovë kanë thënë se Ministria nuk ka pranuar asnjë dokument zyrtar që do ta dëshmonte një gjë të tillë. Ekspertët e marrëdhënieve ndërkombëtare vlerësojnë se deklaratat e vazhdueshme për tërheqje të njohjeve i sjellin pasoja të konsiderueshme shtetit të Kosovës.

Andaj, sipas tyre, institucionet e vendit duhet të angazhohen intensivisht që të mos e lënë Serbinë të kundërlobojë për Kosovën, kjo pasi duke vazhduar me këtë temp Kosova vetëm sa i keqëson raportet ndërkombëtare me vendet që e kanë njohur atë. /Zeri

Advertisement

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com