Connect with us

LAJME

Jazbec: Është normale që Maqedonia të pret rekomandimin nga BE

Published

on

Ambasadori i Republikës së Sllovenisë në Maqedoni, Milan Jazbec në kuadër të vizitës në Shtip e shfaqi optimizmin e tijë se Maqedonia do të marrë rekomandimin për antarësimin në BE, edhe pse ende duhet të punohet në reformat, shkruan Telegrafi Maqedoni.

“Unë e shikoj në atë se çka ka punuar Qeveria këto mujtë e fundit, me intezitet të shpejtë, është shumë normale që të presim rekomandim, por edhe për njohjen e datës se kur Maqedonia do të marrë statusin e kandidatit për BE dhe sa kohë do të presin për fillimin e bisedimeve. Aq sa di unë mundet të jemi optimist, nuk kamë informacione, por da ta kuptojmë shpejtë”, tha Jazbec.

Ai tha se administrat nuk duhet të dëshprohet për pritjen e gjatë të rekomandimitt, por duhet të motivohen të punojnë në zgjidhjen e problemeve të ndryshme të qytetarëve. Kur erdha në Maqedoni nuk e dinja se Shkupi dhe Tetova ishin njëra nga qytetet më të ndotura.

Advertisement

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com