Connect with us

LAJME

Boshnjakovski: “Luftëtari mbi kalë” do të riemërohet në Aleksandri i Madh

Published

on

Nuk do të rrënohet, por do të riemërohet “Luftëtari mbi kalë”, në bustin e Aleksandrit të Madh, tha zëdhënësi i Qeverisë, Mile Boshnjakovski.

Të njëjtin fat do ta kenë edhe bustet tjera që janë projekti Shkupi 2014, ashtu siç është busti i Filipit të Dytë dhe Olimpisë, përcjell telegrafi Maqedoni.

“Bustet do të përfytyrojnë kulturën helene si dhe trashëgiminë e botës, do ta fitojë epitetin e ri “Luftëtarin mbi kalë” do ta riemërojmë në Leka i Madh dhe do të japim sqarim se është e periudhës antike helene si dhe trashëgimi kulturore botërore.

Nuk ka rrënim, ai mbetet simbol i miqësisë mes Maqedonisë dhe Greqisë. Ne nuk turpërohemi t’i emërojmë bustet ashtu siç janë”, tha Boshjakovski.

REKLAMË

PARTNER MEDIAL

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com