Connect with us

LAJME

Carovska: Marrësit e ndihmës sociale në të holla do t’i kthejmë në tregun e punës

Published

on

 Me reformat në sociale, qëllim kryesor për ne është që marrësit e ndihmës sociale në të holla t’i kthejmë në tregun e punës, tha sot minsitrja e Punës dhe Politikës Sociale pas vizitës në Qendrën për punë sociale në Strumicë.

Sipas saj, Maqedonia është një nga vendet e rralla ku kemi numër të madh të papunëve, e me atë rast ka edhe numër të madh të kërkesave për punësim në sektorin afarist.

“Kjo do tëp thotë se duhet të kemi ndërlidhje, ndërsa me sistemin e integruar të menaxhimit me rastet mu këtë dëshirojmë ta arrijmë, dhe jam e sigurtë se me përpjekje të përbashkëta me të sapopunësuarit, por edhe të cilët kanë përvojë dhe me drejtorët të cilët janë të përkushtuar në punë në qendrat me këtë qasje reformuese do të arrijmë shumë më tepër për të gjithë qytetarë të cilët deri më tani jetonin në varfëri”, tha ministrja Carovska.

Shtoi se ka biseduar edhe për asistentët personal, të cilët tani janë në nivel të programit në dhjetëra komuna dhe kanë dhënë rezultate të shkëlq<eshme dhe prandaj në ligjin e ri për mbrojtje sociale ata janë paraparë si e drejtë ligjore e çdo qytetari i cili dëshiron të shfrytëzojë asistent personal në jetesën e vet të përditshme mbi moshën 18-vjeçare në mënyrë që të mund t’i kryejë detyrat e veta të përditshme.

Burimi i lajmit

Na ndiqni në FACEBOOK

ARTIKUJT MË TË LEXUAR

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com